Language:

The Free and Open Productivity Suite
Apache OpenOffice 4.1.7 releasedДобредојдовте на македонската страница на OpenOffice.org.OpenOffice.org е меѓународен проект со отворен изворен код. Почнат е за да се создаде универзален пакет на канцелариски програми што ќе работат на сите позначајни оперативни системи и на сите јазици.

Македонскиот проект е дел од OpenOffice.org и негова цел е прилагодување на програмата OpenOffice.org кон корисниците што зборуваат македонски јазик.

Тука можете да ги симнете најновите пакети на македонски јазик од верзија 3.1.1.

Сите заинтересирани што сакаат да помогнат во допреведувањето и одржувањето на OpenOffice.org на македонски јазик, нека го погледнат упатството за преведување. Корисниците на Линукс нека ја користат апликацијата Kbabel, а корисниците на Виндоус - poedit.

Упатство за конфигурирање и користење на Кbabel имате тука.

За пријавување на грешки и сугестии за преводот тука.

На оваа страница може да ги видите сите што придонеле за преведувањето на OpenOffice.org.Apache Events

Apache Software Foundation

Copyright & License | Privacy | Contact Us | Donate | Thanks

Apache and the Apache feather logo are trademarks of The Apache Software Foundation. OpenOffice, OpenOffice.org and the seagull logo are registered trademarks of The Apache Software Foundation. Other names appearing on the site may be trademarks of their respective owners.